Bandageren

Wordt na een onderzoek en diagnose voorgesteld om uw spataderen of lymfoedeem te behandelen met behulp van bandageren, dan kan dat met behulp van steunkousen of compressiebandage.

Therapeutisch elastische kousen / steunkousen

Wij bieden diverse therapeutisch elastische kousen (TEK) in verschillende druksterkten, variërend van licht tot zwaar. De kousen vormen een constante onderhoudstherapie voor spataderen en lymfoedeem. Ze zitten comfortabel en zien er bovendien niet uit als steunkousen maar zijn onopvallend en modieus.

Aantrekhulpmiddelen kousen

Voor het aantrekken van therapeutische kousen zijn diverse hulpmiddelen verkrijgbaar. Dankzij deze hulp wordt het aantrekken van elastische kousen, ook bij verminderde bewegingsvrijheid, aanzienlijk vergemakkelijkt. Wij kunnen u informatie en advies geven welk hulpmiddel voor u van toepassing is.

Armkousen voor lymfoedeem na borstkanker

Lymfoedeem na borstkanker is een invaliderend probleem waarvoor wij veel aandacht hebben. De samenwerking tussen dermatoloog, chirurg en huidtherapeut zorgt dat er geen complicaties optreden waardoor u minder last heeft van uw arm. Daarbij is het aanmeten van een goed passende en comfortabele armkous van essentieel belang.

Compressiebandage

Behoort het gebruik van steunkousen niet tot de mogelijkheden, dan maken wij gebruik van compressiebandage. Bandages zorgen voor de afvoer van vocht en de ondersteuning van het bloedcirculatiesysteem.

De andere specialisten van Huidcentrum Limburg staan ook voor u klaar:

Nieuws

Mijn-Huidcentrum-Limburg geeft patiënten op een veilige manier inzicht in medische gegevens. Daarnaast worden zij op laagdrempelige wijze voorgelicht over afspraken en de behandeling. Regelmatig...

Wanneer u nog voor de zomer uw spataderen wilt laten behandelen dan is er woensdag 18 april de unieke gelegenheid. Collega Dr. D. der Kinderen, de spataderdokter (spataderdokter.nl) komt een hele...

Van 12 april tot  30 april 2018 is het feest want Dr Kolbach Kliniek bestaat 15 jaar. Graag wilen we onze trouwe klanten bedanken met een presentje.  .

Indien u al meer dan 10 jaar  (2003-...

Sinds enkele maanden hebben wij een fotofinder in onze kliniek. Door de gestructureerde wijze van foto's maken hebben we al meerdere afwijkende moedervlekken, melanoom en andere huidkankers...

Maak een afspraak