Huidtherapie en Oedeemtherapie/Fysiotherapie

Oedeemtherapie is gericht op de behandeling van oedeem oftewel zwellingen die ontstaan door een overbelasting van het lymfestelsel. Oedeem kan aangeboren en erfelijk bepaald zijn. Maar het kan ook ontstaan door externe factoren zoals een operatie, vaatproblemen, ziekte, trauma of bestraling. Er zijn twee soort oedeem. Bij lymfoedeem zit er vocht in de huid; bij lipoedeem zit er vocht tussen de vetcellen.  

Met behulp van fysiotherapie, huidtherapie en oedeemtherapie kunnen wij uw functionaliteit verbeteren, de pijn verminderen, de vochtafvoer ondersteunen en verbeteren en de heling van wonden bevorderen. Huid- en oedeemtherapie bestaat uit de volgende onderdelen:

Ademtherapie
Met ademhalingsoefeningen kan de afvoer van lymfevocht worden verbeterd.

Compressietherapie
Door druk uit te oefenen met behulp van bandages, kompressen en steunkousen, wordt het vocht naar de lymfeklieren gestuwd.

Huid- en wondverzorging
Door het verwijderen van afvalstoffen en lymfevocht in de wonden, wordt het helen van de wond gestimuleerd.

Lymftaping
Taping met speciale tape zorgt voor verbetering van onderhuidse circulatie en bevordering van de afvoer van lymfevocht.

Manuele lymfedrainage
Bij manuele lymfedrainage wordt het vocht handmatig naar de afvoerende lymfeklieren geleid.

Oefentherapie
Na behandeling leert u om zelfstandig het oedeem onder controle te houden met activeringsoefeningen voor het lymfesysteem en zelfdrainage. Ook krijgt u voorlichting over huidverzorging, voeding, preventie en zelfhulp. Wij begeleiden u bij het opbouwen en hervatten van uw dagelijkse activiteiten.

De andere specialisten van Huidcentrum Limburg staan ook voor u klaar:

Nieuws

Mijn-Huidcentrum-Limburg geeft patiënten op een veilige manier inzicht in medische gegevens. Daarnaast worden zij op laagdrempelige wijze voorgelicht over afspraken en de behandeling. Regelmatig...

https://kolbach.ccvshop.nl is per 1 oktober 2018 gestopt. De kosten voor de webshop van CCVshop waren hoger dan onze verkoop. Wij kunnen producten...

Wanneer u nog voor de zomer uw spataderen wilt laten behandelen dan is er woensdag 18 april de unieke gelegenheid. Collega Dr. D. der Kinderen, de spataderdokter (spataderdokter.nl) komt een hele...

Van 12 april tot  30 april 2018 is het feest want Dr Kolbach Kliniek bestaat 15 jaar. Graag wilen we onze trouwe klanten bedanken met een presentje.  .

Indien u al meer dan 10 jaar  (2003-...

Maak een afspraak