Kalknagels

Kalknagels zijn nagels die verdikt en verkleurd zijn. Er zijn vele aandoeningen die tot kalknagels kunnen leiden.  Uw arts kan de diagnose stellen, vaak is er sprake van een schimmelinfectie.

Hoe kunnen we kalknagels behandelen?

De behandeling die het best bij u past wordt onder meer bepaald door de aandoening die bij u de kalknagels heeft veroorzaakt. Mochten de kalknagels bij u het gevolg zijn van een schimmelinfectie dan is de meest toegepaste traditionele therapie een tablet behandeling, dagelijks en in hoge dosering met een behandelduur tot vele maanden. Dit kan in sommige gevallen vervelende bijwerkingen veroorzaken, zoals misselijkheid of een leverbeschadiging die lang niet altijd opgemerkt wordt. Om deze reden hebben veel patiënten tot nu toe van behandeling afgezien of de behandeling niet kunnen afmaken.

Nieuwe laserbehandeling bij kalknagels door schimmel

De Pinpointe laser is effectief en bewezen werkzaam bij schimmelinfecties. De laser dringt diep door in de met schimmel besmette nagels en dood deze schimmels door warmte zonder beschadiging van het nagelbed. De laserbehandeling kan een veilig en effectief alternatief zijn voor de traditionele tablet behandeling. Voor de patiënt is een laserbehandeling pijnloos, maar het zal wel leiden tot een gevoelige opwarming van het nagelbed, dat tot een uur na de behandeling kan aanhouden.

 Speekuur dermatoloog

Bij het eerste consult wordt aandacht geschonken aan het beloop van uw klachten en eventuele uitlokkende factoren.  Een aanvullend onderzoek uit te voeren, zoals een kweek kan de diagnose bevestigen dat er sprake is van een schimmelinfectie of dat het een andere nagelaandoening betreft. De dermatoloog vertelt u over de nieuwste inzichten in het ontstaan en het beloop van uw aandoening. Daarop bespreekt hij de mogelijkheden van behandeling. Ook de kans van slagen wordt met u besproken. Indien er in het verleden een beschadiging is geweest van nagelorgaan, nagelbed kan dit het herstel van de nagel beinvloeden.

Dr Kolbach volgt de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van huidziekten en spataderen en implementeert de succesvolle behandelingen. Nieuwe ontwikkelingen worden op de voet gevolgd en waar mogelijk besproken tijdens het consult en toegepast bij de behandeling. Daarbij staan kwaliteit en veiligheid voorop. Patiënten kunnen dat afleiden uit het ZKN-keurmerk, dat de kliniek al enkele jaren voert.

Wat kunt u zelf nog doen?

Houd de nagels kort. Vooral een beschadigde nagel moet regelmatig gevijld of geknipt worden zodat de groei van de nagel bevorderd wordt. Lange nagels zijn kwetsbaarder dan korte nagels en zijn daardoor vatbaarder voor infecties. Vijl de nagels van de voeten eens week met een platte vijl, direct na het douchen, dan is de nagelplaat minder hard, en gaat het vijlen of knippen gemakkelijker. U moet dit volhouden totdat volledige uitgroei is bereikt. Knip de teennagels niet korter dan het nagelbed, dit zorgt ervoor dat uw nagels niet ingroeien. Gebruik alleen Daktarin nagellak tijdens de hele duur van de behandeling, namelijk totdat een volledige uitgroei van de nagels is bereikt.

Zorg voor een goede voethygiëne

Droog de voeten goed na douchen, baden of zwemmen. Was regelmatig met betadinescrub dit vermindert bacteriën en schimmels op de huid en makt de voeten droger. Hebt u last van zweetvoeten gebruik dan een voetpoeder die het transpiratievocht kan absorberen. Katoenen sokken hebben de voorkeur. Draag dagelijks schone sokken.

 

De andere specialisten van Huidcentrum Limburg staan ook voor u klaar:

Nieuws

Mijn-Huidcentrum-Limburg geeft patiënten op een veilige manier inzicht in medische gegevens. Daarnaast worden zij op laagdrempelige wijze voorgelicht over afspraken en de behandeling. Regelmatig...

https://kolbach.ccvshop.nl is per 1 oktober 2018 gestopt. De kosten voor de webshop van CCVshop waren hoger dan onze verkoop. Wij kunnen producten...

Wanneer u nog voor de zomer uw spataderen wilt laten behandelen dan is er woensdag 18 april de unieke gelegenheid. Collega Dr. D. der Kinderen, de spataderdokter (spataderdokter.nl) komt een hele...

Van 12 april tot  30 april 2018 is het feest want Dr Kolbach Kliniek bestaat 15 jaar. Graag wilen we onze trouwe klanten bedanken met een presentje.  .

Indien u al meer dan 10 jaar  (2003-...

Maak een afspraak